Alweer een maand Miranda's Business

Vandaag is het precies 1 maand geleden dat ik van werkzoekende overging naar “startende ondernemer”. In samenwerking met het UWV gebruikmakend van de zgn. Startperiode. Juist omdat die mogelijkheid er is wilde ik er gebruik van maken. Pak je kansen!

Tenslotte hobbel ik al jaren van tijdelijk contract naar tijdelijk contract. Dat vond ik zelf verder geen probleem. Maar ik was er eigenlijk klaar mee toen ik voor een zwangerschapsverlofvervanging voor 6 maandjes op uitzendbasis 3x op gesprek moest komen en vervolgens toch weer hoorde dat de zakelijk klik er niet was…

"Als je blijft doen wat je altijd al deed, krijg je steeds minder van wat je altijd kreeg"

Sommige tegeltjeswijsheden zijn heel treffend. En soms moet je je leven dan maar eens in een andere richting duwen om te zien of er verbetering of in elk geval verandering in komt. En met zo’n startperiode zijn de risico’s goed te overzien. Voor mij als kostwinner natuurlijk een belangrijk aspect.

Ook het UWV was er blij mee. Blijkbaar zagen zij ook de mogelijkheden om mijn werkervaring op freelancebasis als VA (virtual Assistant) in te zetten. Ze hebben me geen strobreed in de weg gelegd en mij nog van goedbedoeld advies voorzien. Evenals de mevrouw bij de KvK. En voor je het weet ben je ondernemer met een eigen bedrijf!